илюстрация: Противовъздушната отбрана на сирийската армия в неделя регистрира израелски ракетен

...
илюстрация: Противовъздушната отбрана на сирийската армия в неделя регистрира израелски ракетен
Коментари Харесай

Израел е нанесъл ракетен удар по Дамаск

илюстрация:

Противовъздушната отбрана на сирийската войска в неделя записва израелски ракетен удар в покрайнините на сирийската столица Дамаск. Няма данни за жертви, оповестява " Ройтерс ".

Позовавайки се на сирийски боен източник, държавните медии споделиха, че ракетни удари, идващи от спорните Голански възвишения, са били насочени към няколко места, които не са разпознати.

" Нашата противовъздушна защита се изправи против ракетите на агресорите и смъкна част от тях единствено с материални загуби ", твърди сирийският боен източник.

" Ройтерс " не може незабавно да удостовери известията.

Ударите са следващи за месеца. 

Припомняме, че от години Израел прави офанзиви срещу свързани с Иран цели в Сирия. Влиянието на Техеран набъбна, откогато стартира да поддържа президента Башар ал-Асад в революция, почнала през 2011 година, предава news.bg.

Ударите са част от ескалация на спор с ниска активност с цел да се забави възходящото нахлуване на Иран в Сирия, споделят израелски военни специалисти.

Бойци, съдружници на Иран, в това число " Хизбула ", в този момент държат власт в огромни региони в източна, южна и северозападна Сирия и в няколко покрайнини към столицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР